Programació La 2

Dissabte, 10 abril de 2021
06.00
Hermanas de la sabana
Els científics naturals estan desafiant un segle de biaixos patriarcals sobre el paper de les femelles en el món dels mamífers, ja que se solia pensar que el desert estava governat pels mascles.
Documentals
Durada: 25'
06.25
El maravilloso mundo de los crustáceos
El mar és la llar de criatures estranyes. Una de les espècies més estranyes la formen els crustacis. Entre la realitat i la fantasia, aquests animals han estat un misteri durant segles per a l'ésser humà.
Documentals
Durada: 55'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE Jóvenes Músicos. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'Orquesta Sinfónica y Coro de RTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Planeta selva
Las ciénagas eternas. Florida
La península de Florida acapara una immensa riquesa forestal adaptada als aiguamolls i molleres. Aquí creixen els xiprers calbs i multitud d'espècies arbòries que conformen la llar d'amfibis, caimans i cigonyes, entre molts altres animals.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.35
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en la bondat. Sovint s'associa ser bondadós amb ser feble, passiu. Però practicar la bondat pot ser un acte revolucionari. A l'Instituto de la Bondad en Acción n'estan convençuts, i el seu únic propòsit és entrenar-la, practicar-la i donar-li tot el valor que es mereix com a eina per expressar la humanitat. A més, Marta Càceres entrevista Carlos Pitillas, doctor en psicologia i autor del llibre El daño que se hereda. Criar un fill quan es prové d'entorns negligents, agressius o deteriorats és més difícil. Paral·lelament, a la secció sobre innovació social, es coneix el projecte Barriers to Bridges, una iniciativa que treballa per crear un pont entre les joves generacions inuits del Canadà i la comunitat científica. L'objectiu és conèixer millor l'entorn i la manera de viure dels seus habitants. Finalment, el programa parla sobre els comiats de les mascotes. Una mascota és un ésser estimat i, quan se'n va, també neix la necessitat d'acomiadar-se'n com es mereix. Algunes persones volen tenir-ne a prop les restes, i és per això que hi ha qui els ofereix un últim parc on ser recordats i descansar, com per exemple la idea de Cremascota.
Altres
Durada: 30'
11.05
Un palacio para el pueblo
El Palacio Nacional de Cultura, Sofia
El Palau Nacional de Cultura de Sofia és l'edifici públic més imponent de Bulgària. L'edifici té vuit plantes i tres nivells subterranis, distribuïts en els seus 123.000 metres quadrats, i posseeix una varietat d'equipament tècnic adequat per celebrar-hi diferents esdeveniments.
Documentals
Durada: 25'
11.30
Nacido explorador
Inclou Indonesia: orangutanes, gente de la selva, Canadá: la migración de los osos polares, Tanzania: ascenso al Kilimanjaro i Marruecos: los últimos nómadas: Richard viatja al Marroc per aprendre com sobreviuen els nòmades berbers del Sàhara, el desert més gran de la Terra. Allà presencia un espectacle d'habilitat i exhibicions eqüestres, anomenat Fantasia, i coneix dues famílies.
Documentals
Durada: 105'
13.15
El hombre y la tierra: serie canadiense
Inclou Operación peregrino i El lago de los castores
Documentals
Durada: 65'
14.20
Tendido cero
El programa fa una petita antologia del toreig dels últims 7 lustres, gràcies a l'arxiu històric de Televisió Espanyola.
Altres
Durada: 45'
15.05
Trucks
El país de la madera-Finlandia
Bona part de l'estat del benestar finlandès està basat en la fusta finlandesa. El model d'explotació dels boscos és admirat a tot el món.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Los secretos del Mediterráneo: La vida en los extremos i Los secretos del Mediterráneo: La vida entre tres continentes: Els contorns del Mediterrani han canviat durant el curs de la seva història geològica. A prop de Gibraltar, l'Àfrica, fa milions d'anys, va estar unida al continent europeu i va bloquejar l'entrada de l'Atlàntic. Europa, l'Àsia i l'Àfrica estaven connectades amb un gresol d'espècies que encara existeixen.
Documentals
Durada: 105'
18.05
Atlántico
Pasión Ibérica
Daniel Landa i el seu equip emprenen una travessia que arrenca a Galícia. Allà viuen algunes de les tradicions més espectaculars d'aquesta regió, com la Rapa das Bestas. Més tard, a Portugal visiten el barri d'Alfama i creuen l'Algarve abans d'arribar a El Rocío, on acompanyen la Verge a Almonte. (Nou en emissió.)
Documentals
Durada: 50'
18.55
Guardianes del patrimonio
Operación Picachu
El primer programa de la nova temporada està dedicat a Pablo Picasso, un dels autors més cotitzats del món. Això fa que les seves obres estiguin entre les favorites dels lladres. I aquestes mateixes obres són objectiu predilecte dels falsificadors. Al març de 2015, la Brigada del Patrimoni adscrita a la Comunitat Valenciana va detectar al mercat un quadre de Picasso a la venda per 30 milions d'euros. Van provar de vendre'l a través d'un correu electrònic i amb una documentació acreditativa que no acabava de ser convincent. Per aclarir-ho, la Policia Nacional va posar en marxa l'operació Picachu. Una operació que es va disparar quan van aparèixer a la venda a internet quatre quadres més de Picasso amb la mateixa aparença de ser falsos. (Estrena de la nova temporada.)
Documentals
Durada: 30'
19.25
El reino perdido de los faraones negros
L'Imperi Kush era una antiga superpotència que dominava la vall del Nil i rivalitzava amb els egipcis. Ara, una nova recerca d'avantguarda en una misteriosa tomba podria revelar els secrets d'aquest formidable regne perdut a la ciutat de Kerma, una ciutat important del Regne de Kush.
Documentals
Durada: 45'
20.10
Senderos del mundo
A la conca oriental del Mediterrani, el Juan i el Migas inicien una aventura trepidant per explorar l'illa de Xipre. L'Ana, per la seva part, visita diverses localitats de la província de Ciudad Real, a Castella-la Manxa. Finalment, l'Amador gaudeix del paisatge únic del Geoparque de la Sierra Norte de Sevilla.
Documentals
Durada: 60'
21.10
El viaje a la India de Joanna Lumley
Joanna Lumley viatja de tornada al seu país de naixement per mostrar la gran nació que és avui.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El cine de La 2: La mujer de la montaña
Als seus cinquanta anys, Halla, professora de cant, declara la guerra a la indústria local de l'alumini, que està contaminant el seu país. Per fer-ho, pren tot tipus de riscos amb la finalitat de protegir el medi ambient a Islàndia. Però la seva situació podria canviar amb l'arribada inesperada d'una carta que dona llum verda per fi als seus tràmits d'adopció d'una nena.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
La noche temática
Inclou El nacimiento de un imperio invisible i El resurgir
Documentals
Durada: 120'
01.40
Escuelas que encadenan
Al Sudan hi ha unes trenta mil escoles que brinden educació gratuïta als nens de tot el país. La majoria dels estudiants viuen en aquests centres, on aprenen a llegir, a escriure i a recitar els versos de l'Alcorà. No obstant això, darrere d'aquestes pràctiques educatives es cometen atrocitats i violacions dels Drets del Nen a porta tancada, segons informacions dels mitjans del país. Un periodista de la BBC s'infiltra en diverses escoles islàmiques del Sudan per investigar i denunciar els despietats maltractaments que pateixen els nens. La càmera oculta que realitza mostra files de sis o set nens amb grillons als peus mentre els obliguen a córrer. Cauen, els fuetegen i tornen a aixecar-se. Però això no és tot.
Altres
Durada: 55'
02.35
Los orígenes de la mafia: Nueva York
Inclou El rey de Nueva York i Una nueva amenaza: Newark, Nova Jersey, 1935. Després d'acabar amb Dutch Schultz, la màfia de Nova York elimina la seva amenaça més gran i torna al negoci. Lucky, ara amb 38 anys d'edat, i la seva banda estan vivint una gran vida com a caps, però Dewey no pensa oblidar-se d'ell i, més tard, és detingut a Arkansas.
Documentals
Durada: 80'
03.55
La huella del crimen
Jarabo
La policia descobreix quatre cadàvers en un domicili particular: el de l'Emilio i la seva esposa, el de la criada i el del Félix. L'Emilio i el Félix eren socis en una botiga de compra i venda. Jarabo va arribar a casa de l'Emilio reclamant-li un anell i una carta de la botiga d'empenyorament.
Documentals
Durada: 75'
05.10
Pel·lícula: Una esvástica sobre el Bidasoa
En plena Segona Guerra Mundial, mentre se succeïen les victòries del Tercer Reich, un cineasta alemany i el seu equip es van embarcar en un projecte insòlit, el rodatge d'una pel·lícula sobre la vida dels bascos. Acabat el conflicte bèl·lic, el film es va perdre i el director va caure en l'oblit fins que mig segle més tard va ser descoberta l'única còpia existent de Im lande der Basken, un documental enigmàtic que mostra aquest poble des de la perspectiva racial dels nazis i que està lligat al pla per establir una aliança amb el moviment nacionalista basc i amb els representants d'altres ètnies per construir un nou ordre territorial a Europa.
Pel·lícules
Durada: 60'